|
کد مطلب: 182341
تاریخ انتشار : 1394/05/07 07:50:05 نمایش : 1219
عضو هيأتمديره انجمن گلوکوم ايران گفت: بيماري گلوکوم يا آبسياه که تحت عنوان دزد خاموش بينايي از آن ياد ميشود دومين علت شايع نابينايي در تمام دنيا است که نابينايي ناشي از آن قابلدرمان نيست.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، رامين دانشور از بيماري آب سياه تحت عنوان دزد خاموش بينايي ياد کرد و گفت: ابتلا به اين بيماري برخلاف تصور عموم مردم تا زماني که ديد فرد بهشدت کاهش پيدا نکرده است هيچ علامتي ندارد و فرد هيچگونه احساس درد يا فشاري در داخل چشم ندارد و قرمزي يا علائم ديگر در ظاهر چشم بيمار مشاهده نميشود.
اين متخصص و جراح گلوکوم در تشريح علائم ابتلاي به اين بيماري افزود: کاهش ميدان ديد در اين بيماري از محيط به سمت مرکز اتفاق ميافتد. بيمار گلوکومي اصطلاحاً ديد «لولهتفنگي» پيدا ميکند و رفتهرفته بينايياش را از دست ميدهد و در مراحل پيشرفته بيماري، ديد در مرکز بينايي از دست ميرود و فرد به نابينايي کامل و برگشتناپذير مبتلا ميشود.
دانشور درباره سن ابتلاي به اين بيماري گفت: اين بيماري مربوط به دوره سني خاصي نيست و امکان ابتلا به گلوکوم از سن نوزادي تا پايان عمر وجود دارد. اگرچه شيوع اين بيماري در سنين بالاي چهل سال بيشتر است.
اين عضو هيئتعلمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد در توضيح عوامل زمينهساز ابتلا به اين بيماري گفت: احتمال ابتلا به گلوکوم در افرادي که مسنتر هستند يا در خانواده درجهيک آنها سابقه ابتلاي به گلوکوم وجود دارد بيشتر است. علاوه بر اين افرادي که سابقه وارد آمدن ضربه به چشم را دارند يا نمره عينکشان زياد است نيز بيشتر در معرض ابتلا قرار دارند.
وي در ادامه درباره عوامل ديگر مؤثر در ابتلا به اين بيماري افزود: مصرف کورتون در طولانيمدت، بهصورت قطرههاي درون چشمي، اسپري يا خوراکي زمينه ساز ابتلا به گلوکوم است.
رئيس مرکز تحقيقات چشم دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اين مطلب که نابينايي ايجادشده در اثر گلوکوم قابلپيشگيري است، گفت: انجام معاينات دورهاي بهترين راه پيشگيري از ابتلاي به نابينايي ناشي از گلوکوم است. مراجعه به چشمپزشک سالي يکبار جهت انجام معاينه تشخيص گلوکوم مخصوصاً در افرادي که عوامل زمينهساز ابتلا در آنها فراهم است توصيه ميشود.
وي در پايان با ذکر اين مطلب که از شيوههاي درماني مختلفي متناسب با پيشرفت بيماري بهره گرفته ميشود، تأکيد داشت: در مراحل پيشرفته که بينايي فرد از دست رفته است هيچ شيوه درماني براي برگشت بينايي وجود ندارد؛ ولي در مراحل ابتداي ابتلا با تشخيص بهموقع ميتوان با استفاده از دارو و ليزر درماني و درمانهاي جراحي بينايي فرد را بهبود بخشيد و حفظ کرد.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|